Getest door onze sommelier: Cascina Albano Langhe Doc Freisa Affinato in Legno

06.12.2016

DOMEIN Cascina Albano
NAAM Langhe Freisa Affinato in Legno
STREEK Piemonte (Langhe – Barbaresco)
CLASSIFICATIE Langhe DOC
DRUIF 100% Freisa
JAAR 2013
ALCOHOL 13%


WIJNSTIJL
Pittige en droge rode wijn met geconcentreerde fruitige aroma’s


DEGUSTATIE
Helderrood met granaatrode reflectie; uitgesproken fruitig met aardbei en viooltjes, zoetere toetsen van marasquinkers, kruidnagel en balsamico; lange, taninerijke afdronk


SERVEREN
Tussen 17 en 18°C in een groot wijnglas, bij voorkeur karaferen; bij gerijpte ham met hoog vetpercentage, Piemontese “salame cotto”, fazant en eend, paté en wildterrine, oude kazen


ACHTERGROND
Freisa is een wijn die voor het eerst beschreven in 1606 werd door Giovanni Battista Croce, Savoia's juweliers en meester. Toentertijd was de wijn vooral gekend als kleurstof voor medicijnen. In de loop der jaren werd wetenschappelijk aangetoond dat er een verwantschap was tussen Freisa en Nebbiolo, waarvan de anthocyane verwantschap voor 85% overeenstemt. In 2012 kwamen traditie en creativiteit samen in deze originele eikgerijpte Freisa, wat typisch is voor Cascina Albano. Deze bijna niet te evenaren complexiteit en structuur maakt van de wijn een ideale partner voor speciale avonden of pure genietmomenten.

 

 

 

 


ETIKET
Een liefdeskus is de ontmoeting tussen Freisa en houtrijping. De kleur is purper om de evolutie van de jonge Langhe Freisa naar een complexe en onverwachte wijn te onderlijnen. De waaier staat voor de perfecte balans tussen elegantie en verfrissing. Dit is de eerste wijn die de twee oenologen van Albano samen produceren en het vertelt de harmonie tussen de zwoele omhelzing en het romantische gedicht. 

 

 

 Link:

Cascina Albano Langhe Doc Freisa Affinato in Legno

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten