Receptje: Lasagna al Tricolore

28.03.2017

Vandaag gaan we voor een lasagna in Italiaanse 3 kleur!  

Hiervoor gebruik ik de Ondine lasagna vellen van Delverde.  Deze hebben een gekartelde vorm en zouden zo de saus in de verschillende laagjes beter op zijn plaats houden bij het bakken en later ook bij het versnijden van de lasagna.  Hier kan ik ook met kleur spelen, want ik koos voor de pomodoro (tomaat) versie en de spinace (spinazie) versie. Ik ben benieuwd!  

 

Verder gebruik ik de Panna Chef Bechamelsaus van Parmalat.  Normaal zou ik mijn bechamelsaus zelf maken.  Maar deze komt kant-en-klaar uit een doos rechtstreeks uit Italië, dus dat moet toch goed zijn? Hiervoor ga ik wel streng zijn, maar ik kijk stiekem toch al uit naar de textuur en smaak.  

Als basis voor mijn saus koos ik voor de Coppola Passata Rustica.  En Pratello olijfolie.  

Daar gaan we dan ...  Het resultaat lezen jullie onder de ingrediëntenlijst.

Bereidingstijd : 30 min. + 30 min. bakken in de oven

 

Ingrediënten : 

 • 500 gr gehakt

 • 1 ui fijngesnipperd

 • 1 liter Parmalat Panna Chef Bechamelsaus

 • 1 fles Coppola Passata Rustica (680 gr)

 • Pratello olijfolie

 • 1 pak Delverde Ondine Pomodoro

 • 1 pak Delverde Ondine Spinace

 • ½ rode paprika fijngesneden

 • ½ gele paprika fijngesneden

 • ½ groene paprika fijngesneden

 • 1 blok diepvries spinazie met room (500 gr ontdooid)

 • 1 vleesbouillon blokje of keteltje

 • een paar lepeltjes suiker

 • 1 lepel gedroogde oregano

 • nootmuskaat

 • geraspte kaas

 

Bereiding :

 1. Verwarm de oven voor op 180° C.

 2. Laat de fijngesnipperde ui aanstoven in olijfolie tot deze glazig is.

 3. Doe het gehakt erbij en kruid met peper en zout.

 4. In de tussentijd kan u de fijngesnipperde paprika’s in een glazen kom met deksel doen met een klein grondje water. Deze kan u per 3 minuten opwarmen in de microgolf tot ze zacht zijn. Om de 3 minuten even roeren.

 5. Giet de paprika af en voeg toe bij het vlees.

 6. Doe de passata erbij samen met het bouillonblokje en enkele lepeltjes suiker tot de tomaat niet te zurig meer is. Kruid met de oregano, peper en zout.

 7. Neem een ovenschaal en doe er een bodem van de tomatensaus in.

 8. Leg een laag van de rode lasagne vellen erover.

 9. Doe een laag van bechamelsaus. (1 bus van 500ml is perfect)

 10. Doe een laag van de groene lasagne vellen.

 11. Doe een laag van de spinazie.

 12. Herhaal de laag van de groene spinazie vellen.

 13. Maak opnieuw een laag van de tomatensaus met daarboven een nieuwe laag van de rode spinazie vellen.

 14. Eindig met een laag bechamelsaus. Kruid deze met nog wat peper, zout en nootmuskaat en eindig met een laag geraspte kaas.

 15. Bak alles (ongeveer 30 minuten) klaar in de oven op 180°C.

Het resultaat:

 

Ik was nogal kritisch ten opzichte van de Panna Chef Bechamelsaus.  Ik maak mijn bechamel altijd "from scratch", dus ik was zeer benieuwd naar de inhoud van het pakje van Parmalat.  Dat was zeer praktisch in gebruik.  Je hoeft niets voor te bereiden, gewoon het brikje leegduwen en klaar.  Dat was makkelijk!  De smaak is zeer romig met de typische bechamelsmaak.  Ik ben een grote voorstander van nootmuskaat, en vond die iets te weinig doorkomen, dus ik heb er zelf wel nog een beetje nootmuskaat aan toegevoegd.  Maar verder een gladde bechamel, niet te dik niet de dun. Perfect eigenlijk!  En zeer lekker van smaak.  Die koop ik zeker terug!

 

 

De Delverde Ondine bladen hebben mijn hart veroverd!  Ze zijn iets dikker dan de standaard lasagnabladen, en dat is zeer fijn.  Zo proef je de heerlijke pastasmaak goed door het gerecht.  De kartels doen wat ze beloven!  De saus blijft goed zitten, ook als je de lasagna aansnijdt.  En bovendien vond ik de kartels ook makkelijk bij het breken van de lasagna.  In het klaargemaakt gerecht kon ik wel geen echt smaakverschil meer proeven tussen de rode en de groene bladen.  Maar dat hoeft eigenlijk niet.  Het gaat hem om de kleurtjes.  Ja, ook de Delverde Ondine is een "keeper"!

 

De Pratello olijfolie koos ik omwille van het biologische aspect.   Hij is immers biologische gecertificeerd en dat is altijd een pluspunt. Het is een zeer fijne olijfolie die ik zeker ook eens puur ga gebruiken in een slaatje of zo.  Want dan komt de aromatische smaak nog beter tot zijn recht.

 

Ten slotte de Coppola Passata.  Een gladde tomatensaus boordevol tomatensmaak en zeker niet zurig.  Ook dit was een zeer lekkere basis voor mijn gerecht.  Die heeft ook een plaatsje veroverd in mijn voorraadkast.

Links:

 

Parmalat Panna Chef Bechamel

Delverde Ondine

Coppola Passata Rustica

Pratello olijfolie

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter