Chili con carne

14.03.2018

Dit is 1 van mijn favoriete recepten!

 

En met dit recept kon ik nog eens wat Coppola producten testen.  Ik ging voor de Bianci di Spagna bonen en de Borlotti van Coppola.  Als basis voor mijn tomatensaus koos ik voor de San Marzano tomaten in blik van Coppola, omdat deze tomaten gekweekt worden op de bodem tussen Salerno en Napoli, die enorm vruchtbaar is geworden door de Vesuvius.  Hierdoor beloven ze echt aan de lage zuurgraad met als resultaat een volle, zoete tomatensmaak. Een smaak die hier in het westen niet meer bestaat. Tomaten hier uit België lust ik niet, maar die uit de tuin van mijn mama (in Zuid-Italië) eet ik op als fruit.  Om alles aan te vullen gebruik ik ook nog de Passata Rustica van Coppola.  Een echt Coppola gerechtje eigenlijk.

En ik haal mijn Pratello olijfolie ook nog eens uit de kast, die jullie al leerden kennen in mijn vorige receptje.

 

Ingrediënten:

 • 2 uien

 • 1 of 2 teentjes look

 • 1 rode paprika

 • 600 g gemengd gehakt

 • 3 dl water

 • 1 blik Coppola Bianci di Spagna 

 • 1 blik Coppola Borlotti 

 • 1 blik Coppola San Marzano tomaten

 • 1 fles Coppola Passata Rustica

 • een scheutje Pratello olijfolie

 • kruiden: komijn, koriander, kaneel, chilipoeder en pezo naar smaak toevoegen

Bereiding:

 

Snipper de uien en de knoflook. Snij de paprika in blokjes. 

Bak het gehakt in olijfolie. Voeg er na 10 minuten de ui en knoflook, de paprikablokjes en het blik San Marzano tomaten bij. Kruid met wat zout, komijn, korianderpoeder, 1 mespunt kaneel en 1 mespunt of meer chilipoeder.

Voeg 3 dl water toe, breng aan de kook en laat 2 uur zachtjes sudderen.

Laat de bonen uitlekken en doe ze bij de saus. Laat nog 10 minuten op een zacht vuurtje doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de chili met rijst, maïs en taco’s.

Resultaat:

 

Ik ben zeer tevreden met het resultaat.

De smaak van de bonen was op top!  Ze kwamen elk afzonderlijk nog goed door in dit gerecht.  De reuzenbonen Bianci di Spagni geven alles een extra touch.

 

De saus smaakt zachter dan hoe ik ze anders maak.  Dus de tomaten kwamen hun belofte zeker na.

 

 

 

Links:

Coppola San Marzano

Coppola Passata Rustica

Coppola Borlotti

Coppola Bianci di Spagni

Pratello Olio di Olivo

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten