Nieuw: Lavazza Single Origins

17.07.2017

 

Al een tijdje gaat Lavazza mee op de fairtrade en duurzame golf.  

Binnen dit kader produceerden zij nu ook 2 nieuwe blends onder de naam Single Origin.

 

De Single Origin zijn kostbare rassen van 100% Arabica koffie die afkomstig zijn van bepaalde geografische gebieden, waar de lokale omstandigheden en klimaat zich lenen tot speciale aromatische noten. Het droge klimaat van het plateau van de Cerrado (Cereja) in Brazilië, en de hoogten (Selva Alta) van Peru, op de hellingen van de Andes Cordillera, zijn een ideaal microklimaat voor de beste kwaliteit arabica koffie.

 

Het unieke van Single Origin is ook te wijten aan de beperkte beschikbaarheid van deze koffies. Ze zijn het resultaat van slechts één oogst per jaar.

 

Zoals bij elke reis over de continenten, onthult elke kop een verrassende aroma en een zintuiglijke ervaring die niet te vergelijken is. Dit is een koffie voor echte ontdekkers van smaak.  Maak je klaar om te worden verleid door de meest exotische koffie.

 

Cereja Passita Brazil

 
Een unieke koffie, 100% Arabica, geboren uit het droge klimaat van het Cerrado plateau in Brazilië. Een koffie gekenmerkt door een late oogst, want voor deze “single origin” laat men de koffiebessen uitdrogen aan de takken voor de pluk. Dit zorgt voor een verrijkte koffie met noten van honing en chocolade.

Selva Alta Perù


Een delicate koffie, 100% Arabica, geboren op de hoogten van Peru en  de hellingen van de Andes, rijk aan fruitgaarden, die deze speciale ‘single origin’ van lichte bloemige noten voorzien.

Links:

Lavazza Single Origin Cereja Passita Brazil gemalen

Lavazza Single Origin Cereja Passita Brazil bonen

Lavazza Single Origin Selva Alta Perù

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten