Salade van borlotti bonen en zuiderse groenten

19.04.2018

Ingrediënten (4 personen):

 • 1 blik Coppola Borlotti bonen

 • 1 teentje knoflook

 • 1 rode ui

 • Costa d’oro Il Grezzo olijfolie

 • Cavalieri Balsamico Bianco

 • zout naar smaak, vb. Cannamela Sale Rossa Hawai

 • Cannamela Pepe Nero

 • 1 bokaal Berni Carciofi Grigliati

 • 1 bokaal Berni Peperoni Grigliati

 • 1 bokaal Berni Zucchini Grigliate

 • enkele takjes verse basilicum

Bereiding:

 

Giet de bonen uit het blik in een vergiet en laat ze uitdruipen. Spoel ze indien nodig kort af. Snij de rode ui in halve ringen. Snij het knoflookteentje heel fijn of knijp het door een knoflookpers. Meng dit vervolgens door de borlotti bonen. Laat de bokalen met gegrilde groenten (paprika, artisjok en courgette) uitlekken en snij de groenten eventueel in kleinere stukken. Meng dit ook door de bonen. Verdeel de bonen over 4 borden en doe er naar smaak wat zout over. Drapeer de rode uienringen er boven op. Meng de extra vergine olijfolie met de witte wijnazijn en giet dit er overheen. Als je wil kun je er nog wat zwarte peper vers overheen malen. Naar smaak kun je eventueel nog wat van de tomaat (zaadlijsten verwijderd en in reepjes gesneden) en wat basilicum (blaadjes klein gesnipperd) er doorheen mengen voordat je de rode uien er boven op legt.

Resultaat:

 

Een frisse, maar toch hartige salade.  De smaak van de gegrilde groenten komt mooi uit.  De borlotti bonen geven het geheel meer bite en een nootachtige toets. Het rode zout van Cannamela past qua kleur perfect en geeft ook de juiste zouttoets.  De witte balsamicoazijn zorgt voor een verfijnde aciditeit.

 

 

Links:

Coppola Borlotti 
Costa d’oro Il Grezzo olijfolie
Cavalieri Balsamico Bianco
Cannamela Sale Rossa Hawai
Cannamela Pepe Nero
Berni Carciofi Grigliati
Berni Peperoni Grigliati
Berni Zucchini Grigliate


 

 

Share on Facebook